Kan egen diagnose påvirke fremtidige jobmuligheder?

Hej! :blush:
Jeg håber virkelig nogen kan svare mig på dette, da det er noget der fylder rigtig meget lige pt. hos mig! (:
Jeg starter på Medicin på AU her til Februar, og glæder mig helt ekstremt!
Jeg har dog nogle (ikke aktive) diagnoser bag mig. Det drejer sig om en “anoreksi”-diagnose og en bi-diagnose som er “alkohol-misbrug”. (her skal det siges jeg hverken er eller var alkoholiker, eller overhovedet tæt på). Jeg er rent ud sagt bange for at de to diagnoser skal hjemsøge mig resten af livet - især ift. fremtidige jobs. Særligt den med alkohol.
Jeg synes det er virkelig unfair, at de to diagnoser kommer til at stå i min sundhedsjournal resten af mit liv. Især fordi jeg synes alkohols-diagnosen stempler mig, rigtig meget. Jeg ville aldrig selv ansætte en læge med dén diagnose. Jeg synes hele diagnosen var i overkanten, dengang den blev skrevet på - men svaret lød at når først det var skrevet i sundhedsjournalen, så kunne det ikke slettes.
Men ja; er der nogen der ved om dette kommer til at påvirke min fremtidige karriere som læge? Om jeg nærmest har tabt på forhånd ift. andre mulige kandidater til de jobs vi engang skal “konkurrere” om?
Håber nogle kan hjælpe mig med dette! :blush:

Ps. Jeg har læst en anden tråd, hvor der bliver skrevet at fremtidige chefer nærmest ALDRIG må kigge i din sundhedsjournal - ligegyldigt hvad. Men hvis de har fri adgang, kan de vel næppe lade være?

Ingen kigger i din sundhedsjournal. Vi må slet ikke slå folk op, som vi ikke behandler. Og det er noget, der holdes øje med.

Så bare rolig. Og godt du har vendt skuden :). Tænk ikke mere på det.

2 Synes om

Hej hvor gammel er du

En læge der forelæste for os i psykiatri fortalte at mange kollegaer havde bipolare lidelser

Og ham der stod bag ‘det kunne have været mig’ døjede vist også med noget da han tog afsked med verdenen alt for tidligt

Så det ligger ik i diagnoser, folk vil kigge på om du kan udføre dit uddannede arbejde eller ikke

Jeg er 24 :blush:
Og jeg både håber og regner med at det foregår sådan som du siger - er bare bange for at jeg evt. kunne være udelukket fra visse typer af jobs, fordi 10 år gamle (ikke aktive :sweat_smile:) diagnoser kunne være med til at stigmatisere mig som “utilregnelig” el.lign. :unamused:

Så vil jeg lige skrive igen.

Jeg er læge, og der er ingen, der kigger i din journal ved fremtidige ansættelser. Det er helt no go og ulovligt. Så det er ikke noget, du skal frygte :).

At “mange psykiatere er bipolare” tror jeg du skal tage med et meget, meget stort gran salt. Det er tilladt at tænke sig lidt om, inden man slynger påstande ud som grøn medicinstuerende - med al respekt. Bare en lille bi-bemærkning.

5 Synes om

Jeg ser intet galt i mit indlæg. Jeg har ikke sagt mange psykiatere er bipolare - kun at vores forelæser i psykiatri havde mange kollegaer der var bipore

Og hvad så? Det betyder ikke at de ikke kan arbejde fint (jeg har ik sagt noget om at det var farligt)

Så jeg står ved det jeg skrev

Og jeg tror ik man skal tage tingene med et Gran salt

Der findes mange derude i dag som døjer mwt et eller andet psykisk eller tredje og de kan stadig passe et arbejde fint

Og det er er almen viden og ik kun noget en ‘grøn medicinstuderende’ mener

Jeg havde ingen ide, om hvorvidt læger i psyken selv har psykiske diagnoser. Jeg vil påstå, at det ikke er almen viden for befolkningen.

Lægers egne problemer skal ikke deles med normalbefolkningen. Jeg kan ikke se et problem i at man gør det internt i branchen. Men hvis det kunne forårsage unødig bekymring for patienterne, da bør det ikke deles med normalbefolkningen.
Dette er ganske vidst et medicinsk forum, men det er alment tilgængeligt.

Og en fjer blev til 10 høns.

En tilfældig studerende gengiver noget han har hørt én person sige (og måske har den studerende misforstået det eller ikke helt fanget et blink i øjet) til en forelæsning, og straks tror folk at psykiatere har en overrepræsentation af psykiske lidelser.

Det er noget ubegrundet vås, og man skal tænke sig om en man skriver ting, man måske/måske ikke har hørt til en tilfældig forelæsning.

5 Synes om

Hej folkens,

Jeg mener at tråden har taget en drejning så den ikke længere relaterer sig til trådsstarters spørgsmål. Jeg vælger derfor som administrator at lukke tråden for nu. Hvis nogen er utilfredse med dette er de velkomne til at skrive PB.

Til trådstarter: Jeg er enig med @AndersN1 i at du ikke skal være nervøs for at nogen kigger i din journal. Læger og andet sundhedspersonale må udelukkende kigge i journaler til patienter for hvem de har behandlingsansvaret. Der bliver ført kontrol med dette og en overskridelse vil få konsekvenser - også hvis det er den ledende overlæge. Med andre ord så sker det ikke.

Dbh.
KmK

3 Synes om