Gennemsnit kvote 2 Aalborg

Til jer der er blevet optaget på kvote 2 i Aalborg; hvad var jeres snit i de fem adgangsgivende fag?

Vær obs på de udregner et simpelt snit, så de tager gennemsnittet fra hvert enkelt fag, adderer disse snit og dividere med 5, og det er altså ikke et vægtet gennemsnit, hvor A fag vægter mere end B fag fx.

Der er nu håb for mig ift at blive optaget på medicin (efter fjernelse af uddannelsesloftet), men mit snit er kun 9,8 i de adgangsgivende fag.
Så jeg har meldt mig til engelsk B for at forhåbentlig forbedre min karakter og dermed samlede snit, men er meget nervøs for om jeg får snittet højt nok.
Ender dog på 11,0 hvis jeg lykkes få 12 i eng B som online undervisning. :grimacing:
Relevant uddannelse og erfaring burde jeg have nok af.
Andre tips og råd omkring optagelse, fx steder hvor unitesten eller lign tests kan øves osv, modtages meget gerne!

Mit snit i de 5 fag er 9.1. Udregnet via snit-beregnet som enkelfag.

Så du kan være ganske rolig hvis de 5 fag i dit snit er 9,8

Men vent med at sæt håb op

Fjernelse af loftet var en reaktion og der kan måske komme en mod-reaktion

Husk på der er mindst 10.000 ansøger til medicin årligt og der er vel i alt ca. 1700-1800 pladser på de 4 fakulteter til sammen

Når det er sagt så skal du selvfølgelig ikke give op

Engelsk B online er neeeeeeeeeem - samme er eksamen. Det er først på A det bliver svært, for der handler det om grammatik og om at vide, hvorfor man opbygger sætninger som man gør. På B handler det bare om at klaske nogle sætninger sammen som lyder rigtige uden yderligere at skulle forklare sig.

Hvis du bare er nogenlunde til engelsk klarer du snildt at få en 12’er i hvis bare du lægger lidt arbejde i

@MarkMalm Ja, jeg frygter også det bliver indført igen, men krydser fingre og håber det holder! Om ikke andet burde det vel holde til ansøgningen 2020.

Var det noget med du havde arbejdet 7 mdr som sosu, og var det inden fristen d. 15/3 du gjorde det?
Jeg når at have arbejdet 5,5 mdr. som fys på hospital ved ansøgningsfrist 15. marts, men jeg kan se man skal have min. 6 mdr. for at det tæller. Så jeg er i tvivl om min erfaring faktisk er ligegyldig, selvom mit vikariat er på 7 mdr. totalt og først udløber til maj.

Og jeg kan huske du også læste fag op mhp karakterforbedring; er du helt sikker på om karakteren når at tælle i kvote 2, hvis man læser henover foråret 2020?
Jeg har nemlig først eksamen maj/juni, og fristen er jo i marts.

@Louemberg
Det er godt at høre, der er håb. Jeg villig til at arbejde benhårdt for at få 12.
Tog du det også online eller som selvstudie?

Hej

Det gør ik noget du kun har arbejdet 5,5 måneder hvis dit samlet timetal i gennemsnit stadig er over 30 i mindst 6 måneder

Jeg kan huske at de sagde hos AAU at det ville tælle med i min ansøgning

Men de bad mig skrive at jeg var ved at opgradere

Jeg skal ik kunne sige om der er forskel mellem når man har allerede har fagene og ik har fagene men synes at kan huske noget om at alle fag skulle være bestået inden man ansøgte (men ved ikke om det var på AAU jeg så dette eller jeg blander ting sammen nu)

Jeg tog det online :blush:

Ingen flere, som kan oplyse hvad deres kvote 2 fagsnit var?
Kan se det tidligere har været omkring 11,3 i Aarhus (inden de fik unitest), så jeg er så i tvivl om mit bliver højt nok.

Pas på med at sammenligne AU og AAU

Det er to forskellige steder

Kender du mon ikke nogle studerende på AAU som er blevet optaget gennem kvote 2, som kan fortælle hvilket gennemsnit de havde og hvor meget erfaring?

Jeg kender en som jeg ved havde 9.9 i snit i de 5 fag og først år af sygeplejersken bestået

Jeg selv havde 9.1 i snit i de fag fag

2 Likes

Ved ikke, om du har en kandidatuddannelse i baggagen - de har indført kandidatreglen pr. Slut februar - og det rammer nu os alle Med en kandidat fra denne ansøgningsrunde - der var ingen overgangsperiode :frowning:

Ved du evt. hvordan de beregner det, hvis man har haft Mat A, Dansk A og Engelsk A og kemi B og Fysik B - er det så ens karakter fra Engelsk B, der indgår i vurderingen eller Engelsk A?

her vil jeg lige sige at da jeg opgraderede mine karakterer og ringede og spurgte til hvorrdan det var hvis der fremgik to identiske fag, helt ned til samme niveau, med forskellig karakter så fortalte de mig at den karakter der stiller sig bedst er den der kigges på

Men man skal have Engelsk B for medicin - og der var min karakter bedre ene Engelsk A - er det så engelsk A der tæller? Selvom de har engelsk B som krav?

De tager den karakter, der stiller dig bedst :slight_smile: Ja, jeg synes det er så ærgerligt, at der ikke er plads til at vælge om :confused: jeg har heldigvis ikke en kandidat, så jeg blev så glad da loftet forsvandt - men det så uheldigt at andre kommer i klemme til gengæld.

Du kan dog ikke kombinerer karakterer fra forskellige niveauer - jeg har fx en fin karakter i mundtlig engelsk A, men en knap så god skriftlig engelskkarakter, så jeg troede jeg kunne nøjes med en skriftlig eksamen på B niveau - men det kan man ikke.

Super godt, at du ikke har en kandidat - jeg kom i klemme så få dage inden fristen for kvote 2 - ja, det er SÅ super ærgerligt :frowning: men der er desværre ikke så meget at gøre inden sommer :frowning: ok - super, så karakterne fra Engelsk B tæller, da de var bedre end Engelsk A:) det er rart at vide, såfremt det en dag bliver muligt at søge igen - held og lykke med det- håber, at det lykkedes for dig :slight_smile:

1 Like