Dermatolog vs Almen Medicin(Privatpraksis)

Nærmer mig så småt slutningen af studiet. Har dog mulighed for at deltage i " CV-ræset" og forske samtopbygge mit CV hen imod et bestemt speciale. Jeg har altid tænkt at almen medicin var et interessant speciale for mig. Hvorfor? Jo, fordi at:

  • Der er gode muligheder for at arbejde som overlæge på hospital(medicinsk afdeling samt akutafdeling).
  • Privatpraksis, hvor du er din egen herre.
  • Gode og stabile indtjeningsmuligheder.

Jeg har dog også tænkt på dermatologi, som et interessant speciale. Er udemærket klar over at der skal en PhD-grad til for at få en evt. I eller H-stilling i Region Hovedstaden. Er der nogen, der ved hvordan specialet er? Har alle folk “spidse albuer”, siden at man hører så meget om CV-rytteri?

Og nu et mere kontroversielt spørgsmål:

  • Er det rigtigt hvad man hører om indtjeningen som privatpraktiserende speciallæge i dermatologi? At de tjener mest af alle. Har hørt det fra flere uafhængige kilder nu.Jeg vil ikke ligge skjul på at det er en vigtig faktor for mig, men vil gerne have det bekræftet. Hvad gør at de tjener meget? Bestemte operationer/takstordninger? Almen praksis har god indtjening, men den virker til at være stabil i kraft af at man har et max. antal patienter, så man kommer ikke op som den højest tjende sammen med f.eks. oftalmologer eller kirurger.

Mvh
Thomas.

Hvis det er almen medicin du ønsker er det vel næppe for at arbejde på en medicinsk afdeling? Det synes jeg ikke giver mening. Og overlæge som almen mediciner i et medicinsk speciale? Det kræver nok at du er speciallæge i det givne fagfelt. Afdelingslæge kan du nok blive - men næppe på en universitetsafdeling.

Jeg har været i dermatologien og er nu speciallæge i almen medicin, så jeg kender begge verdner. Spidse albue? Tja, det hed sig at der sad alene på Bispebjerg 15 og lavede phd i dermatologi. Der er 5 årlige stillinger i dermatologi på sjælland. Så det er et yderst kompetitivt speciale.

At komme i speciallæge praksis kræver der er et ydernummer til salg. Så der ikke noget der hedder “bare” privat praksis. Det styres af regionerne. Som det er nu er der få praksis.

Du skal nok finde ud af om du vil være speciallist (f.eks. dermatolog) eller generalist : almen medicin.

Mange tak for dit svar.

Nej, det er nok mest akutafdelingen man kan blive overlæge som almen mediciner. Jeg har hørt eksempler i provinsen, hvor almen medicinere bliver anvendt som afdelingslæger i blandt andet psykiatrien.

Ok, det med Bispebjerg lyder meget voldsomt. Har de virkelig puljer/økonomi til at have så mange PhD’-stipendiater ansat? Jeg har godt set at der er 5 stillinger om året, men tænkte at der ville være et nogenlunde match mellem PhD-stillinger og H-stillinger.

Har støvet “LinkedIn” igennem intensivt de seneste par uger, og må erklære mig delvis uenig. Har set yngre læger på Fyn få H-stillinger uden PhD, og at de fleste med en PhD har fået H-stilling i Region H/Region Sjælland… Har endda set en polsk uddannet læge få H-stilling i dermatologi på Svendborg sygehus 5 år efter hun blev uddannet i Polen(2012) uden nogen PhD.

Husk at vælge ud fra interesse. Jeg vaklede mellem derma og ofta. Jeg valgte sidstnævnte. I dag er jeg praktiserende øjenlæge. Lønnen er fin. Efter 6 måneder i praksis købte jeg en ny Volvo XC 60 SUV. Før kørte jeg Polo. Men jeg er pisseligeglad med bilen, men jeg elsker mit arbejde. Også selvom jeg skal køre 210 km til og fra job hver dag (derfor Volvoen…).

Mange tak for svar.

Er du privatpraktiserende øjenlæge med eget ydernummer eller hvordan?
Jeg sidder stadigvæk og overvejer derma eller almen. Men jeg kan se, at mange døre lukkes, når jeg vælger dermatologi. Det er et meget lille speciale sammenlignet med almen.