Usikker på studiet!

Hej alle
Til start vil jeg bare sige, at det er min første gang jeg laver et opslag, og derfor kan det sikkert blive forvirret, da jeg ikke er sikker på hvordan jeg får formuleret mig ordentligt.
Jeg går på det sidste år i gymnaiset og skal til at vælge studie. Siden 1g har jeg altid haft medicin i tankerne, men nu er jeg blevet mere og mere sikker på at det skal være medicin jeg søger ind på. Derfor har jeg taget kontakt til nogle medicinstuderende og ville høre dem ad. Dette var måske ikke så klogt, da de er hovedårsagen til at jeg genovervejer studiet (og måske vælger odontologi istedet).

Jeg fik fortalt skrækhistorien om alt fra døde kroppe og peniser, til at studiet ikke lever op til forventerning de ville ønske at de kunne vælge om, og i stedet have startet på odontologi.
Alt dette har ligesom knækket drømmen for mig, og nu genovervejer jeg mit valg. Jeg havde en drøm om at arbejde med børn og havde specialerne børne og ungepsykriati eller børnelæge i tankerne. Her fik jeg fortalt at specialerne er ALT for populære og jeg højst sandsynligt ikke får det speciale jeg ønsker.

Jeg ved ikke om det var forkerte personer jeg snakkede med, men det ødelagde lidt min drøm. Jeg er selv en meget hardworking student og er klar på udfordninger, jeg er klar muligvis 7 års universitetsuddannelse og efterfølgende KBU, hvis jeg kan få lov at få mit drømmespeciale! Derfor vil jeg til sidst stille nogle overordnet spørgsmål.

  1. Er i enige med, hvad de medicinstuderende fortæller (føler du/i sådan?) føler du/i ar det har været for grænseoverskridende nogle gange? Hvad har du gjordt?

  2. hvad synes du/I om min situation?

  3. Dette er et spørsmål som er lidt anderleds men handler hvor vidt man kan arbejde i egen praktisk. Dette spørgsmål hænger også sammen me, hvilke specialer har 8-16 jobs?

1 Synes om

Jeg føler ikke det har været grænseoverskridende. Tværtimod syns jeg at det er forventet af os (som uddannede læge og lægestuderende under kandidatuddannelsen) at undersøge kønsorganer, brøst, udføre palpation af prostata etc så professionelt som muligt. Hvem ska ellers gøre det om ikke lægen? :thinking:

Hvad forventes af dig som uddannet læge? Forsøg at danne en realistisk syn på arbejdet som læge og medicinstudiet. Derefter kan du afgøre hvis du vil starte på medicinstudiet.

Er der fx pga af religiøse/kulturelle årsager som man finner svært med nogle aspekter af medicinstudiet så er det vigtigt at man lær sig at ikke låta religion/kultur påvirke arbejdet/studiet. For patientens skull. Medicin er ikke kun fuldt med teori om kroppen, men man udvikles også som person og medmänniska (forhåbentlig).

Er fra sverige så jeg håber at du forstår hvad jeg skrivit. :blush:

1 Synes om

Tak for svar. Ja kan sagtens forstå dig :grin:. Nu er det faktisk sådan, at det ikke er religiøse eller kulturelle oversager der skræmmer mig væk. Det er nok mere noget der ligge i mig som person selv.

Jeg er interesseret i kroppen og sygdomslære 100%, men det jeg egentlig prøver at sige er at jeg OGSÅ (som i +) er interesseret i speciale delen, som man jo skal tage. Det er nok indenfor psykriatien eller pæditri, som det jeg selv kunne forstille mig selv lave.
Jeg vil sagtens kunne klare og har slet IKKE noget imod at være skulle tjekke kønsorganer (tænker at jeg må tage mig sammen), bare det ikke er den retning jeg senere skal være i (altså når jeg skal være special læge). Nu er læge uddannelsen opbygget i den form at man først skal have 6 års udannelse på uni + KBU og så ca. 5 år, hvor jeg skal specialisere mig indenfor et bestemt område.
Jeg ved ikke om jeg formulerede mig godt nok, men jeg var mere interesseret i at høre om hvorvidt man får lov til at specialisere sig i det man vil? :slight_smile:
Vh

1 Synes om

nu prøver jeg at lyde så professionel som muligt, men hvordan håndtere i når i står i disse slags situationer (som kunne være akavet)? Jeg mener forholder i jer professionel? Er det noget man lære hen ad vejen?

Hvis du er i tvivl så tag en SOSU uddannelse efter Gym. Den er kort og du lærer hvordan man er professionel :slight_smile: Og så får du også en lille forsmag :slight_smile:

Hej

Ansøgere og besatte HU stillinger fra 2018, her kan du få en noglelunde god ide om hvor svært det er at få dit drømmespeciale.

Og den behøver ikke være forevigt. Men du kan tjene lidt penge og lære en del inden du begynder på medicinstudiet

Jeg selv indså at jeg ville mere end min SOSU-hjælper uddannelse og blev derfor nødt til at gå igennem HF inden da

Men SOSU-uddannelsen har stadig herdet mig en smule - dog vil jeg stadig blive udfordret når jeg kommer på kandidaten i medicin

Hey FremtidigeMedStud:)
Jeg er ikke medicinstuderende, men er ansøger ligesom dig.
Så derfor kan jeg virkelig relatere til den totale paniktilstand der kan komme med at ansøge på en uddannelse, især en der er så hypet som medicin.
Så nu er mit spørgsmål til dig: Panikker du fordi at du ikke tror at livet som læge er noget for dig? Med forbehold for at der er lige så mange måder at være læge på som der er læger? Eller er du nervøs fordi, at du er bange for at du ikke er god nok?
Og fordi nogle medicinstuderende, der lyder ret utilfredse med deres eget studievalg, prøver at skræmme dig væk fra det?
Prøv at se om du kan få lidt is i maven og overveje præcis hvad det er, som får dig til at tvivle. For man træffer ingen gode beslutninger ud fra et perspektiv, der handler om, at man sikkert ikke er god nok alligevel.
Hvis du vælger at starte på medicin har du 6(!) år til at lære om dig selv, dine præferencer og dine muligheder inden for faget. Du behøver slet ikke at vide hvilket speciale du gider at tage når du starter. Desuden, pikkemænd og døde kroppe skal du nok klare, den slags bliver man udsat for, medicinstuderende eller ej.