Specialers popularitet

Jeg søger statistik på, hvor mange der søger et givent speciale ifht hvor mange pladser der er :).

Jeg har tidligere set noget lignende, men det var for et par år tilbage, og popularitet inden for lægespecialerne er jo en meget, meget skiftende størrelse.

Nu ved jeg ikke hvad dit formål er med en sådan oversigt: men valg af speciale ud fra popularitet eller manglende popularitet er måske ikke måden :smiley:

Omvendt er det nok også godt med en plan A og plan B, hvor plan B er “det sikre valg”.

Jeg ved ikke om du kan finde det du søger her:

Selvfølgelig skal det spille ind. Hvis man ikke gider lave en phd, så er der ingen grund til at kigge efter de mest populære specialer. Sagt firkantet.

Jeg kan ikke umiddelbart finde noget dér, men tak skal du have. Havde på et tidspunkt held med at finde konkrete tal, men det var helt tilbage i 2012 eller 2013, og jeg kan ikke genfinde disse tal.

Jeg tror du søger dette:
http://www.laegeuddannelsen.dk/speciallaegeuddannelsen/statistik-over-opslaaede-og-besatte-forloeb.html

1 Like

Lige præcis - tusind tak.

Så har vi fra 2015. Sært, der ikke kan findes nyere.

https://www.google.dk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.sst.dk/da/uddannelse/prognose-og-dimensionering/~/media/A0E668655087416F9F14AA23EBDF0133.ashx&ved=2ahUKEwiDmbuwpKbbAhWF_qQKHV3bB5UQFjACegQIBRAB&usg=AOvVaw0sUkQ_rz9vK9nK7araquMj Det her link skulle gerne gå direkte til download af PDF fra Sundhedsstyrelsen, hvor der er oversigt over antal ansøgere og opslåede/besatte hoveduddannelsesstillinger fra 2016. :slight_smile:

Jeg tror umiddelbart, at det er den nyeste, da den er udarbejdet i juni sidste år.

1 Like

Kunne ikke få dit link til at virke - prøver dette: https://www.sst.dk/da/uddannelse/prognose-og-dimensionering/~/media/A0E668655087416F9F14AA23EBDF0133.ashx

Fedt - tak til jer begge!