Om at have et studiejob i almen praksis

Oprindeligt oprettet her: Om at have et studiejob i almen praksis – Studmed.dk

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) kører i for tiden en kampagne omkring brugen af stud.med’er i almen praksis. Det sker under overskriften:

Lægestuderende? – Få et job i almen praksis
Som lægestuderende i almen praksis får du et spændende og studierelevant arbejde. Du får erfaring med patientkontakt, og du bliver en værdsat medarbejder.

I den forbindelse er der udarbejdet en video, hvor 22-årige Chanella Vang på 6. semester af medicinstudiet fortæller om arbejdet ved siden af sit studie én dag om ugen i en almen praksis. Her oplever hun et meningsfuldt arbejde, hvor hun har selvstændige konsultationer, og altid har en læge, hun kan spørge til råds, hvis hun er i tvivl om noget.

”Almen praksis er rigtig spændende, fordi det er så bred en patientgruppe, du får ind, og der er rigtig mange forskellige problematikker, der opstår i løbet af dagen,” fortæller Chanella Vang.

Arbejdet i almen praksis
Der er mange forskellige opgavetyper i almen praksis, og det er op til den enkelte læge at bestemme, hvad en lægestuderende må og skal udføre i den pågældende klinik. Oftest vil du både varetage lægesekretær- og sygeplejerskefunktioner fx besvare telefonen, tage blodprøver, have gravidsamtaler, give børnevaccinationer og meget andet.

Tag fat i FADL eller SAMS, hvis du vil vide mere om arbejdet i almen praksis. Her kan du også finde opslåede ledige stillinger.

Fordele ved arbejdet i almen praksis:

  • Bred patientgruppe
  • Mange forskellige arbejdsopgaver
  • Tæt patientkontakt
  • Gode kollegaer
  • Tæt kontakt til lægen

FADL har også udarbejdet en pjece om studiejobs, hvor man bl.a. også kan læse om arbejdet i alment praksis:

Download (PDF, 289KB)