Levnedsbeskrivelse - kritik ønskes

Hejsa

Vil blive rigtig glad for lidt feedback! På forhånd tak! -Tidsle

Levnedsbeskrivelse
Min motivation for at søge ind på lægevidenskab, er kombinationen af teoretisk viden og praksis samt den menneskelige kontakt der er i et fremtidigt arbejde. Jeg har altid været glad for at arbejde med mennesker og interessen er steget gennem arbejdet som gymnastik instruktør, tjener i Spanien og senest som afløser i hjemmeplejen.
Jeg blev matematisk student i 2004, hvorefter jeg fortsatte ud på arbejdsmarkedet. Jeg brugte et lille år på at tjene penge på en fast food restaurant, samt som lærer vikar, for at kunne tage til udlandet og komme på højskole. Det var især spændende at arbejde på en folkeskole, hvor jeg en gang om ugen hjalp en lære med at aktivere tre dampdrenge fysisk. Det gjorde et stort indtryk på mig at se hvor forskellig deres adfærd var fra klasseværelse til gymnastiksal. Det var fascinerende at være med til at stimulere dem og at opnå en nærværende kontakt med dem gennem leg og bevægelse.
Fra juni til december 2005 var jeg i Spanien hvor jeg gik på sprogskole samt arbejde som tjener på en bar/restaurant. Det var en udfordring at rejse alene til et andet land og stå på helt egne ben. Det var spændende at lære et nyt sprog og en anden kultur, hvilket virkelig har åbnet min horisont og min personlige tilgang til alt nyt. Jobbet i sig selv bestod af kundeservice samt servering af mad og drikke, hovedsageligt i aften- og nattevagter. Udfordringen var at benytte et sprog man ikke var sikker i, jeg gik i sprogskole om formiddagen så hen af vejen lærte jeg det.
Fra januar til juli 2006 gik jeg på gymnastikhøjskole hvor jeg fik udbygget min instruktøruddannelse samt udvidet mit kendskab til foreningsledes på et mere teoretisk niveau, et godt supplement til min tidligere praktiske erfaring som gymnastikudvalgsmedlem. Det teoretiske af instruktøruddannelsen bestod bl.a. af idrætsteori, med anatomi, fysiologi og træningslære, hvilket jeg fandt meget spændende, det gav indsigt i forskellige emner, relevante for medicinstudiet, og jeg ser frem til at få dem uddybet på et højere niveau. Vi havde også teori om pædagogik og undervisningslære hvilket jeg fik mulighed for at afprøve i praksis. Vi ca. 20 elever som var med i Leg og Bevægelse, en gang om ugen trænede vi med ca. 20 børn i 3-6 års alderen som havde sociale, psykiske, motoriske eller udviklingsmæssige problemer. Her kunne jeg bruge min erfaring fra mit tidligere vikar arbejde, samt den teori vi lærte. Endnu engang var det en stor oplevelse at træne med det samme barn fra uge til uge og se udviklingen.
I efteråret 2006 læste jeg kemi på B niveau, samt begyndte på Matematik A niveau som jeg afslutter til sommer. Det har været dejligt at komme tilbage på skolebænken, og jeg har fundet ud af hvor meget jeg savner at lære og studere. Ser frem til at blive fuldtidsstuderende og at kunne fordybe mig i ny læring.
I sommeren 2006 arbejdede jeg som ufaglært ferieafløser på et plejehjem og blev i efteråret fast afløser i hjemmeplejen hvor jeg stadig arbejder. Jeg er rigtig glad for mit arbejde som har givet mig et stort indblik i sundhedssektoren omkring ældrepleje. Det har kun gjort mig mere sikker på at arbejdet med mennesker er vejen frem for mig. Det har kun motiveret mig yderligere til at lære om mere pleje og behandling, og jeg ser frem til gennem studiet at erhverve kompetencer på det teoretiske, praktiske og menneskelige plan.

Du skriver ingenting om din motivasjon for å lese medicin. For å sitere Tossen i tidligere innlegg " Hva skiller deenne ansøkninen fra f.eks. en ansøkning til sykepleier eller idrett?".

Du må sette deg inn i studiet, de forskjellige studieordninger og hvilke egenskaper du har som gjør deg egnet til å lese medicin.

“Jeg er rigtig glad for mit arbejde som har givet mig et stort indblik i sundhedssektoren omkring ældrepleje. Det har kun gjort mig mere sikker på at arbejdet med mennesker er vejen frem for mig. Det har kun motiveret mig yderligere til at lære om mere pleje og behandling, og jeg ser frem til gennem studiet at erhverve kompetencer på det teoretiske, praktiske og menneskelige plan.”

Er måske ikke sygepleier et yrke som bedre ville tilfredsstille dine ønsker?

Hej med dig!

Jeg har efter, at havde læst din ansøgning, fået et indtryk af, at du lige ville prøve at søge ind på medicin man kunne jo være HELDIG! :roll:

Du har intet med i din ansøgning der giver indtryk af, at du ved hvad du søger! Har du undersøgt studiets indhold? hvorfor vil du læse medicin? er det fordi det lyder bedre end sygeplejerske eller skolelærer?

Selvom det ikke er min opgave at fortælle dig hvad du skal tror jeg faktisk du ville være mere tilfreds med læreruddannelsen eller sygeplejerske og hvis det skulle være en lang videregående uddannelse; måske idræt??

Jeg synes ikke om din ansøgning og beslutter du dig alligevel for at søge, skal du undersøge uddannelsen og sætte de ting du har lavet ift. studiet, med andre ord skabe en “rød tråd”.

Jeg ved jeg har været hård men hellere afslag nu end afslag den 28.juli.

Hej
tusind tak for kritikken, jeg søgte også ind sidste år og forsøgte denne gang med en anden indgangsvinkel. Her er min ansøgning fra sidste år, vil det være bedre at arbejde videre med den? Jeg vil virkelig gerne læse medicin, det er ikke bare en pludselig indskydelse. Så på forhånd tak for hjælpen!
Tidsle

Motiveret ansøgning:

At studere medicin og derved blive læge er det eneste relevante jeg erindrer at have villet med min fremtid. Jeg er en moden og selvstændig pige, som udnytter udfordringer til læring og netop medicin, som er en livslang uddannelse, giver udfordringer og læring resten af livet.

I 2004 blev jeg matematisk student(D). Siden da har jeg oplevet at være arbejdsløs, jeg har arbejdet som vikar og støttepædagog på en folkeskole(D), som HR medarbejder på Burger King(D), været et halvt år i Spanien(D) og i januar begyndte jeg på Gymnastikhøjskolen i Ollerup(FD). I løbet af de sidste to år har jeg fået meget forskelligt med fra mine forskellige beskæftigelser og oplevelser, jeg er modnet og især det at stå på egne ben/tiden alene i Spanien, har gjort mig meget selvstændig.

I løbet af en periode uden fast arbejde, havde jeg en måneds vikariat som rengøringsassistent på Aalborg sygehus syd(D). Her fik jeg et godt indblik i den daglige gøren på en ortopædkirurgisk afdeling, og så hvor meget journalarbejde lægerne egentlig har. Jeg fik også et indblik i selve strukturen på et sygehus, med alt fra modtagelse, diagnostik og behandling, hvilket kun yderligere bekræftede mig i, at det er her, jeg vil slå mine fremtidige folder.

Min evne til at arbejde i grupper samt vigtigheden i samarbejde og uddelegering har jeg fra hele min skolegang. Denne evne kom mig til gode i mit arbejde på Burger King, da man kun som et team kunne få restaurationen til at køre. Jeg oplevede en arbejdsplads med skiftende pres, hvilket passede mig, da jeg trives godt i et hektisk og omskifteligt arbejdsmiljø, en egenskab jeg ser nyttig at besidde i et fremtidigt erhverv som læge.

Sidste forår havde jeg fast tre timer om ugen på en folkeskole, som støttepædagog ved tre drenge med DAMP, samt en lidt ældre gruppe af 4 til 6 piger og drenge med indlæringsvanskeligheder. Med drengene havde jeg en motorisk idræts- og legetime, hvilket jeg var kvalificeret til gennem mit arbejde som gymnastikinstruktør og diverse lederkurser. Gennem arbejdet på skolen lærte jeg meget om at tage ansvar og opfylde de forventninger, der bliver sat til mig. Derved er jeg også sikker på, at jeg nu er klar til at gå i gang med et studie, der kræver sådanne kompetencer.

Jeg har altid været meget aktiv og holder meget af musik og idræt, især gymnastik, hvilket er hovedårsagen til at jeg valgte Gymnastikhøjskolen i Ollerup. På Ollerup får jeg en lederuddannelse i gymnastik, som bl.a. indeholder idrætsteori, et fag jeg finder spændende, da vi lærer om kroppens anatomi og sammenholder det med vores viden om forebyggelse og behandling af skader. Området inden for idræt er noget jeg godt kunne tænke mig at specialisere mig i evt. som ortopædkirurg.

Efter to erfaringsrige år glæder jeg mig til at komme i gang med at læse, og min igangværende lederuddannelse motiverer mig kun endnu mere. Jeg ved gennem venner, som studerer medicin, at det er et hårdt og tidskrævende studie, som kræver vilje og læselyst, ud fra hvilket jeg kun kan se mig selv læse medicin. Jeg er motiveret til at studere og ser mig selv kvalificeret til at begynde på et fagligt udfordrende studium

Jeg kan beder lide din ansøgning fra sidste år! Den er ren sprogligt og personlig bedre. jeg tror ikke det ville være helt tosset at genbruge fra den! Du kan godt gøre den mere persoligt!

jeg kan læse ud fra din nye ansøgning at du har rigligt at tilføje!

jeg kan godt lide dit afsnit om Burger King, selv om at det måske ikke er det mest faglige relavans, men det viser at du har fået noget ud af det! Men det er selvfølgelig en prioterings sag.

Jeg kan ikke helt lide første linje.

Men der er noget der godt kan blive til en rigtig fin ansøgning.

Held og lykke

Hej igen.
I ansøgningen fra sidste nævner jeg et rengørings vikariat på et sygehus, men da det kun er på en måned er det så værd at nævne?
Er det rigtig at de overstreger navnene på arbejdspladser mm så jeg skal skrive fast food restaurant istedet for Burger King?

Tidsle