Klinisk elektrokardiologi - Sigurd, Sandø

http://forlag.fadl.dk/vis_bog.phtml?uid=565

Bjarne Sigurd og Erik Sandø, hæftet,
udgave/oplag: 02/01,
årgang: 2002,
ISBN: 87-7749-341-9

[quote]I 1978 udgav Bjarne Sigurd og Erik Sandø deres første EKG-lærebog.
Den blev hurtigt udbredt til hele Norden, og blev ligeledes udgivet i en engelsk version.
I 1991 kom bogen i en opdateret udgave, og grundet bogens store kvaliteter blev den samtidig udgivet på tysk og engelsk.
Nu, 11 år efter, kommer så endelig den efterspurgte nye udgave.
På mange måder er det forkert at tale om en 2.udgave i forhold til lærebogen fra 1991. Indenfor elektrokardiologien er der sket en meget stor udvikling, fremfor alt indenfor de ikke-farmakologiskenbehandlingsprincipper. Det er lykkedes forfatterne at indføje og opdatere lærebogen så at indholdet er på forkant med udviklingen.
Denne nye udgave udmærker sig ligeledes ved at være fuldstændig gennemillustreret, og samtidig henvende sig til læseren i et letforståeligt og pædagogisk sprog. Bogen præsenterer elektrokardiologien i et klinisk sammenhæng, og vil derfor være brugbar for både den praktiserende læge, såvel som den medicinske og kardiologiske specialist. Alle sygeplejersker der i det daglige arbejde benytter elektrokardiogrammer vil i denne bog kunne finde stor hjælp.
For medicin- og sygeplejestuderende er dette værket der giver den ultimative indføring i elektrokardiologi, og må derfor betragtes som både lyst - og pligtlæsning for den seriøse studerende.
Lærebogen er suppleret med “Klinisk EKG-atlas”, en kittelbog, opbygget af de mest instruktive af lærebogens illustrationer, især indenfor iskæmi - og arytmidiagnostik, samt kortfattedede behandlingsrekommendationer.
Dette giver et hurtigt overblik og behandlingsvejledning i den kliniske hverdag.

Lærebogen og “lomme-atlas” sælges samlet og i et begrænset antal[/quote]

Bogen er velskrevet med mange rigtig gode illustrationer og ekg-eksempler, der gør det hele lidt nemmere at lære. Det er pt. den eneste danske lærebog, der er up-to-date mht. AKS-klassifikationen.
Bogen dækker de vigtigste enheder indenfor elektrocardiogram-diagnostik, uden at gå ulideligt meget i dybden, og er således absolut overskuelig på prægraduat niveau.
Eneste anker er, at bogen er sat med en irriterende stor skrift, og at læserytmen konstant brydes af lange parenteser med henvisninger til andre sider.
Men alt i alt en meget anbefalelsværdig bog, specielt hvis man kan få den til favørpris via FADL’s EKG-kursus.

Sættet koster 499 dKr hos bogklubben for læger