Hurtigere vej til bachelor?

Hej Alle.
Jeg ville lige starte med at sige at jeg IKKE er medicinstuderende, og har derfor ikke en stor viden for, hvordan universitetet og især medicinstudiet fungere i ren praktisk.
Jeg har fået læst mig frem til at det tager:
6 år på uni (hvis man self når direkte i gennem uden reeksamener osv.)
1 år som KBU læge
4-5 år hvor man skal specialisere sig

Alt overståede lyder fornuftigt, da det tager tid at blive godt rystet som læge!
MEN jeg har et spørgsmål, som måske kan lyde lidt skørt, men jeg spørger KUN af nysgerrighed.
Jeg ved at man på statskundskab og Matematik kan tage ekstra fag, og dermed læse foran, og måske afslutte sin bachelor 1 semester tideligere, end dem man startede med. Derfor er jeg interesseret i at høre om man kan gøre det på medicin studiet?
Det ikke fordi jeg har nogle planer om at gøre det, da jeg har sagtens ved at medicinstudiet at et kæmpe tungt studie, og derfor næsten umuligt at gøre dette! Men nu spørger jeg bare pga. af nysgerrigheden og om der nogen der har gjordt det eller om det er muligt?

1 Like

Hej,

Hvis du har hovedet og fliden til det kan du godt gennemføre studiet på kortere tid end 6 år. Det er altså muligt at læse dobbelt hvis du har lyst.

Dbh.
KmK

Tak for svar KirurgenmedK
Nu det ikke noget jeg tænker jeg overhovedet vil, men er alligevel interesseret i at høre om det. Vil det sige at man selv skal tilmelde sig fag? (Tænker det forskelligt fra universitet til universitet). Jeg ved på statskundskab har de noget, hvor man kan bruge sommerferien på at læse fag.

Eller har lige set at der er forskellige regler, så det kan du måske ikke svare på?:smile: SDU kræver at man har bestået 1 og 2 år for at tilmelde kandidat fag

Ja, det er svært at læse fag på bacheloren og kandidaten samtidigt.
Men på SDU er det muligt at læse flere fag (moduler) samtidigt på bacheloren. Det er simpelthen blot at tilmelde sig og så kører det.
Der er nogen der gør det, men det gælder om at vælge de moduler man vil gøre det med ret nøje for arbejdspresset kan variere lidt fra modul til modul.

Uden at have undersøgt det nærmere, vil jeg skyde på at det er mere eller mindre umuligt på AU, især med den vores studieordning.

På bacheloren er vi en del der rykker rundt på specifikke mindre fag, mhp. at have bedre tid til de teoritunge kurser eller f.eks. tage på udveksling. Mht. undervisning (obligatorisk såvel som ikke-obligatorisk) tvivler jeg på puslespillet går op, hvis man har forhåbninger om at tage dobbelt-semester. Nogle af de mindre fag bliver efter sommeren fjernet/lagt sammen til større kurser, pga. den nye ordning.

På kandidaten har det hidtil være muligt at bytte rundt på bestemte hele semestre, men ikke noget der forkorter i sidste ende. Derudover forudsætter 2. sem. f.eks. at man er bestået 1. sem, mens der under vores klinikophold er begrænset mulighed for fysisk fravær, hvilket yderligere begrænser mulighed for aktiviteter sideløbende, hvis man skal bestå kurserne.

Så vidt jeg ved/har erfaret, opfattes bachelor og kandidat som to forskellige uddannelser, og det er således slet ikke muligt at tilmelde sig fag på kandidaten, hvis man endnu ikke har bestået sin bachelor. Men alt i alt er kurserne her skruet godt sammen og kommer i ret logisk rækkefølge, vil jeg mene.

Men det skader bestemt ikke at være nysgerrig :wink:

1 Like

Jeg vil ikke tro det er muligt på AAU, da studiet er opbygget som en spiral/pyramide hvor man skal bestå det og det modul for at fortsætte på næste modul etc. Studiet er opbygget så der løbende sker en jævn faglig progression fra 1 til 6 semester i alle fag.