Gode råd til UniTest 2020

, ,

Nu skriver du at matematik ikke er din strækeste side. Jeg vil anbefalde at vente med matematik spørgsmålene tilsidst og så du har mere tid til at fokusere på de andre spørgsmål som du er bedre til og ikke spilde kostbar tid på spørgsmål som du ikke kan svarer på. Generelt hvis du støder på spørgsmål som er sværere så gem dem tilsidst. Når der er 2 minutter tilbage af testen så gå ind og gæt på de spørgsmål du ikke har svaret på. Du har en 25% chance for at svare rigtigt selvom du gætter.

Derudover vil jeg anbefalde dig at søge ind på SDU her skal du have en lavere unitest scorer for at gå videre til MMI. I år var grænsescoreren for at komme til MMI 54,6

Hej Esben hvor længe inden testen gik du igang med at øve og hvor ofte? :slight_smile:

Hej Amelie :slight_smile:
Jeg mener jeg begyndte i oktober eller start november. Prøvede at bruge et sted mellem 10-20 timer i ugen.

Hej Esben
Hvilken bog er det helt præcis

2 Likes

Hej igen
er det nogle bøger du vil give videre

De er allerede givet væk :slight_smile:

Hej!
Jeg er bare lidt nysgerrig ift. dine tests. Hvordan scorede du i testen i dit første år? Sidste år var jeg 1,8 point fra grænsen på SDU, men der havde jeg kun øvet de spørgsmål, som lå på hjemmesiden. Det burde vel være muligt?

Jeg er også nysgerrig på de der har taget testen flere gange og er kommet ind, hvor langt de har været fra grænsen og hvor meget det er muligt at forbedre?
Jeg gik selv fra 43 (så vidt jeg husker) til 48 alene efter at have haft mat A (ikke så meget matematikken i sig selv der gjorde forskellen, men mere den evne man får i faget mht til at tænke logisk og abstrakt)
Føler dog stadig der er uendeligt langt for at nå grænsekvotienten!
Jeg scorede egentlig 50+ i alle kategorier pånær ‘sproglig og kulturel forståelse’ som haltede enormt! - nok også fordi jeg sprang alle lange passager over. :face_with_monocle: Synes det er svært at finde en måde at øve sig i den del på. Nogen der har haft held med det?

Jeg mener godt at du kan øve dig. Find lignende tests på nettet og sid og kig på dem. Sørg for helst at finde den rigtige tankegang til hvert spørgsmål - også efter du har set svaret. På den måde lærer du noget.
Øv også gerne læsehastighed og så øv dig i at holde hovedet koldt da de fleste (som du sikkert også har oplevet) er ret tidspressede til prøven.
Det kan også være godt at prioritere i spørgsmålene således at dem du ved du er bedst til (fx logisk tænkning) snupper du først og derefter hopper du videre itl nogle af dem der måske giver anledning til mere usikkerhed. Det gælder jo bare om at skrabe så mange point sammen som overhovedet muligt.

Jeg kom ikke videre i første omgang, men det faktum at jeg havde været til testen og dermed vidste lidt om hvad det hele gik ud på og at jeg havde “læst op” til prøven gjorde at jeg sidenhen kom igennem. Jeg husker ikke hvor meget jeg forbedrede mig, men det var jo nok :smiley:

Husk at du både kan spørge på SDU og AU, men også på KU med optagelsesprøve i år.

Dbh.
KmK

På SDU afholdes i år kun MCQ grundet COVID-19: Optagelse på Syddansk Universitet i kvote 2 i 2020 - Syddansk Universitet
Dvs. at MMIen er aflyst og optaget kun beror på MCQen. Alle ansøgere skal tage testen hjemme foran egen computer. Det er markant anderledes end vanligt, men det er må siges at være et fornuftigt tiltag i disse tider.

2 Likes

Vil det ikke åbne op for snyd på en eller anden måde?

Man skal sikkert installere overvågning på computer - ligesom vi gør i digital eksamen på AAU når medicinerne har eksamen

1 Like

De overvåger med ProctorU. Desuden er det også svært at snyde til unitesten. Du kan ikke bare lige Google svaret, da svarene jo er en del af spørgsmålene og man ikke skal have nogen forhåndsviden.

1 Like

Spændende om de kommer til at se en forskel i de optagedes profiler, sammenlignet med tidligere år.

Det gør det, ja. Jeg synes jo selvfølgelig at det er ærgerligt at man ikke kan gennemføre hele den ganske fremragende udvælgelsesprocedure SDU ellers kører med, men i disse tider er det absolut den rigtige beslutning at aflyse MMIen.

Det er jeg helt med på.

Men hvad hvis mor og far har en lang uddannelse og de sjovt nok er hjemme når testen laves. Og mor og far måske ingen uddannelse har… Med andre ord ved hjemmetest er muligheder for hjælp større.

Man kunne også have valgt videointerview…

Men det er jo en kunstig tid pt…

Jeg ved ikke hvor svært det er at snyde. Der skal dog installeres et program/applikation som hedder ProctorU. Derudover skal der også fremvises et tomt lokale i gennem webcam og mon ikke også det bliver overvåget? Jeg ved ikke hvordan de vil styre alt det kontrol men jeg regner stærkt med at de gør det.

Man kunne sagtens have valgt videointerview, ja. Men det ville være svært at lave det ligesom MMIen alligevel. Jeg tror at det er den bedste løsning de har valgt omstændighederne taget i betragtning. Nu er det jo “bare” samme måde som AU optager deres kvote 2’ere på.

Som jeg har forstået det er det meningen at der kommer til at køre to sideløbende overvågningsprogrammer samtidigt med at man tager testen. Et program der overvåger computerskærmen og et andet program der overvåger deltageren via webcam. Hvis de kommer igennem med det bliver det jo meget svært at snyde.
Men det sætter krav til folks internet jo og hvordan SDU vil håndtere data fra 4000+ computere på én gang ved jeg ikke, men det har de nok en plan for.

Jeg var ikke klar over de kontrolforanstaltninger, som I nævner. Det er da altid noget. Så går det nok - med mindre der går Olsen Banden i den med et gammeldags polaroid billede, et krokodillenæb og 15cm stål wire - så det frit kan hænge ind foran webcam … :slight_smile: