Gode råd til UniTest 2020

Hej med jer!

Jeg har nu i 4.år i træk fået afslag til UniTest. Jeg vil ikke give op med at søge, da jeg drømmer om at læse medicin. Men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal øve til UniTest. Er der nogle af jer, som har gjort noget bestemt ud over at blive hurtigere til at læse og løse IQ-test opgaver?
Jeg kan bare mærke at jeg ikke vil give op, om jeg skal søge 10 gange for at komme ind.

Nogle gode råd?

P.s. Jeg vil helst læse i AU, men i sidste ende er jeg villig til at læse hvorsomhelst i Danmark.

Hej Vrs!
Jeg brugte GMAT og MCat som mcq-træning.
Derudover havde jeg rigtig stor glæde af nogle Coursera kurser om argumentation og bøgerne ‘How to think fast and slow’ og ‘critical thinking for dummies’

Held og lykke med det hele. Det skal nok lykkes på et tidspunkt.

Mvh Esben

1 Like

Hej Esben!

Tak for din besked! GMAT og MCat, er de online kurser? Jeg har lige prøvet google dem, der er flere forskellige slags. Har du bare taget den første, som du fandt i google? :slight_smile:

Hvor læser du hen nu? Og er det medicin eller noget andet? :slight_smile:

Hej Vrs

Kan du beskrive din “strategi” i forhold til testdagen? Her tænker jeg både på dagene op til testen men også i forhold til selveste testen. Kan være at du kan optimere der også.

Jeg sørgede for at alt “spillede” således at jeg havde de absolut bedste forudsætninger til at tage testen og jeg kom ind på AU i år. Testen er virkelig lang og stressende og det kan derfor være let for din hjerne at koge over.

I forhold til forberedelse på spørgsmålene så havde jeg, ligesom dig, også problemer med at finde test spørgsmål man kunne øve sig på. Den eneste type af spørgsmål som det lykkedes mig at finde og som mindede om MCQen var i forhold til de kvantitative spørgsmål, som f.eks. nogle af spørgsmålene i GMAT (som Esben skriver)

Hvor mange point var du fra grænsescoren? Var der en bestemt kategori af spørgsmål som du scorede lavt i?

Mvh Alex

1 Like

GMat og mcat er nogle test de bruger i udlandet. Jeg købte nogle bøger til GMat som du gerne må få, hvis du kommer forbi Aarhus en dag(skriv PM her på siden)
Til mcat brugte jeg Kahn Academy og købte online adgang til den officielle mcat hjemmeside.

Jeg begynder på Medicin i Aarhus pr 01-09 :slight_smile:

1 Like

Jeg holdte en fridag før testen for at slappe af og sørgede for at få nok søvn. Til testen følte jeg mig meget frisk.

Jeg fik 39 point i år og jeg kan læse mig frem til at nogle kom ind med 59, så jeg har brug for at øve mig.

Jeg tror faktisk at jeg havde sværest ved den matematiske del af UniTesten. Men det er svært at sige, når man ikke får feedback.

Man kan bestemt forberede sig til testen. Træn dine læsehastighed (læs meget) og øv dig i logiske og matematiske opgaver - som allerede nævnt.

På et tidspunkt er du dog nødt til at forholde dig til, om det er det værd. Vil du virkelig bruge 10 år på (måske) at komme ind på et studie? Der er så mange andre spændende studier end medicin derude, og man skal være varsom med at sætte alt på én hest.

Jeg er læge, og det er et godt job, som jeg er glad for. Men det er ikke så romantisk som på film; der er gode og dårlige ting ved faget. Nogle gange fylder det ene, nogle gange det andet. Aktuelt føler 2 ud af 3 yngre læger (en fagforening) sig stressede, jf. en nylig undersøgelse.

Held og lykke med det :).

Nu skriver du at matematik ikke er din strækeste side. Jeg vil anbefalde at vente med matematik spørgsmålene tilsidst og så du har mere tid til at fokusere på de andre spørgsmål som du er bedre til og ikke spilde kostbar tid på spørgsmål som du ikke kan svarer på. Generelt hvis du støder på spørgsmål som er sværere så gem dem tilsidst. Når der er 2 minutter tilbage af testen så gå ind og gæt på de spørgsmål du ikke har svaret på. Du har en 25% chance for at svare rigtigt selvom du gætter.

Derudover vil jeg anbefalde dig at søge ind på SDU her skal du have en lavere unitest scorer for at gå videre til MMI. I år var grænsescoreren for at komme til MMI 54,6

Hej Esben hvor længe inden testen gik du igang med at øve og hvor ofte? :slight_smile:

Hej Amelie :slight_smile:
Jeg mener jeg begyndte i oktober eller start november. Prøvede at bruge et sted mellem 10-20 timer i ugen.

Hej Esben
Hvilken bog er det helt præcis

2 Likes

Hej igen
er det nogle bøger du vil give videre

De er allerede givet væk :slight_smile: