Fagsnit til kvote 2-ansøgning

Mon der er nogle lægestuderende i denne gruppe som er blevet optaget via kvote 2 på AU inden for de sidste få år?
Hvad var jeres karakterer i de fagspecifikke fag?

Jeg spørger fordi jeg selv er ved at supplere naturvidenskabelige fag og går rundt med en idé om at det er helt umuligt hvis ikke jeg får 12 eller 10 i dem alle.

I dag har jeg så været til eksamen i fysik, og fik et irriterende 7-tal for astronomi (pga. fejlprioritering af eksamenstiden, sagde de… det var pænt irriterende fordi jeg faktisk synes jeg kan alt i dét emne forfra og bagfra og det er spørgeren der ikke kan gøre sig forståelig om hvad han gerne ville høre).
Og nu er jeg så allerede i gang med at tænke på om jeg mon kan forbedre den ved selvstudie.
Men måske er 7 godt nok, selvfølgelig afhængig af de andre fag…?

Jeg har regnet ud at for at blive optaget i kvote 2 på AU, skal man være blandt de 4-5% bedste i unitest og fagsnit.
Så jeg er nysgerrig på hvilke karakterer der findes hos jer der er kommet igennem nåleøjet, og hvordan jeres unitest gik (for dem der har været til sådan én)? :slight_smile:

2 Synes om

Hvis du ikke forstår spørgsmålet til en eksamen er du nødt til at sige direkte ‘jeg forstår ikke spørgsmålet - vil du omformulere’

Mange tør ikke dette selvom de gerne må

Jeg gjorde det til dansk A eksamen på HF

Nu var det jo ikke min parentes jeg efterlyste et svar på eller et godt råd til, men jeg er én af dem der godt tør, og spurgte ham 2 forskellige gange om at omformulere og svarede ellers (rigtigt) på alle spørgsmål, inkl. de omformulerede.

Kritikken gik på at de mente at måske 1/4 af eksamen handlede om det forkerte emne, og der forstår jeg ikke hvorfor han så ikke spørger i retning af det ‘rigtige’ emne i stedet. Så mener jeg fejlen ligger hos spørgeren, for havde han spurgt mig, havde jeg kunnet svare.
Jeg mener stadig dét jeg talte om hørte under oplægget/eksamensspørgsmålet, ligesom de af mine medstuderende jeg snakkede med om det mente.

2 Synes om

Jeg var desværre ikke til UniTest, da der blev lavet om på kvote2 ganske få uger får jeg skulle have været til den (Corona…), og derfor skulle optages på baggrund af fagsnit ( hvilket ikke havde været i spil før, ellers havde jeg selvfølgelig gjort noget ved det!) .
Jeg havde et fagsnit på 7,9 - og det var laaangt fra nok :wink:

Jeg krydser fingre for, at du ved din næste eksamen hiver en 2-tals karakter hjem, så det udligner dit 7-tal ! :crossed_fingers:t4: :crossed_fingers:t4: :crossed_fingers:t4: :crossed_fingers:t4:

Interessant tråd. Jeg kendte ikke til AUs procedure om både at se på faggennemsnit og scoren i uniTEST. Det må være nyt? Kendes vægtningen af faggennemsnit og uniTEST i den samlede vurdering?

Overvej også at søge kvote 2 på SDU og KU hvor de også bruger optagelsesprøver og så vidt jeg er orienteret kun bruger optagelsesprøverne som optagelseskriterie.

1 Synes om

Det er nyt fra 2021…
Jeg har talt med deres vejledning, og det kommer til at vægte 50/50… Jeg har sendt en mail til dem, med lidt flere spørgsmål, og dem skal jeg selvfølgelig nok dele, når jeg får svar :slight_smile:

2 Synes om

Spændende med nye procedurer for optagelse og kravene bliver ikke mindre lyder det til.
Hold os gerne opdateret med hvad du finder ud af :slight_smile:

Nemlig, som Katjaa siger.
På Aalborg medregnes også erhvervserfaring som en slags motiveret ansøgning og på SDU bruger de udover uniTEST også MMI (Multiple Mini Interview) hvor man vist testes i de karakteregenskaber der gør sig gældende for de 7 lægeroller, når det er medicin man søger ind på.
SDU og AAU er nok lidt mere fremme i skoene end de gamle uni’er :slight_smile:

MMI’en er desværre også aflyst i 2021 på SDU, grundet Corona - så det bliver desværre som i år, hvor det kun er points fra UNItesten, der afgøre, om man bliver optaget.

ØV for at uddannelsesloftet først blev afskaffet sidste år - jeg har gået i 4 år og ventet på at kunne komme til UNItest og forhåbentlig videre til MMI’en, da det helt sikkert ville være dér, jeg havde størst chance for optag… :sleepy:

Er det noget du har fået oplyst fra SDU?

Hej jeg faldt sådan over denne tråd, vil det sige at når jeg f.eks. er færdig med sygeplejersken og søger med det plus til den tid bliver det 7 års erfaring i hjemmeplejen, plejehjem, sygehus tæller det med?

Ja det passer, jeg fik det bekræftet på mail af SDU for et par dage siden. Så det er udelukkende en online unitest i 2021 - præcis som i år…

Hej MariaM og velkommen til studmed.dk :smiley:

Okay. Tidligt at de allerede har lagt sig fast på det, men de er jo også nødt til at give alle de håbefulde ansøgere ordentlig information om optagelsesproceduren.
I må bare give den alt hvad I kan til unitesten så :+1:

Dbh.
KmK

1 Synes om

Mange tak :), ja lige præcis, jeg tror netop det er for at være transparante, så både vi og de kan forberede sig bedst muligt.
Nej der er kun en løsning og det er at naile den test! :grinning:

Ja hvis du søger AAU