Fadlvagter=ca. 1200 kr. tilbage i skat om året!

Tager du fadlvagter igennem vagtbureauet så har du krav på fradrag til og fra sygehuset når du tager en fadlvagt, da vagtbureauet indberetter din rejsegodtgørelse som lønindkomst som du betaler skat af. Jeg fik selv 4500 kr. tilbage fra de sidste fra år.

For at få befordningsfradraget skal du gøre følgende:

  1. Find dine lønsedler, hvor der på side 2 står hvor du har været henne.
  2. Du udregner antal kilometer fra din bopæl til sygehuset, som der trækkes 12 km fra hver vej, altså 24 km i alt.
  3. Derefter tager du antallet af kilometer og ganger med 1.62 kr. (2004 sats) og ved over 100 km. Er satsen 0,81 kr.
  4. Du ligger tallet sammen og skriver den i rubrik 51
  5. Skattevæsenet vil automatisk forhøje beløbet med 25 % hvis du tjener under 223000.00 kr.

Et regneeksempel for en vagt på Køge sygehus.

Antal kilometer tur-retur fra min bopæl 43*2= 86

Antal kilometer uden fradrag = 24
Antal kilometer = 62

Fradrag 1,63*62= 100.44 kr.
Af dette beløb lægger skattevæsenet 25 % til hvis der tjenes under 223000.00 kr., hvilket de fleste fadlvagter gør. Dette vil sige at du får 49 kr. tilbage i skat for en vagt på Køge sygehus.

Glemte fradrag fra de andre år

Hvis du har glemt at skrive fradrag på selvangivelsen, så kan du skrive til skattevæsenet med dokumentationen og få det rettet.

@@@__
…___//
___?________
…o--------CARE-POLICE----@)
…(@)======+====(@)–

:slight_smile:

Det står også i skattevejledningen fra FADL …
http://forening.fadl.dk/repository.php/ … en2004.pdf
… hvor også andre relevante informationer omkring skatteforhold er skrevet.

Du er ikke berettiget til godtgørelse hvis FADL har betalt din transport til vagten.

Ovenstående køreselsfradrag gælder ved al form for arbejde - altså ikke kun FADL arbejde…bare lige for at skare det ud i pap for den lille “russer” :smiley:

Det er ikke helt korrekt … Det kommer an på hvordan FADLs VB har betalt for for transporten.

Ved almindelige FADLvagter i Kbh. udbetales kørselsgodtgørelsen som en del af den skattepligtige indkomst, og så er man jf. lov om befordringsfradrag berettiget til et skattefrit sådan.
Altså som det står i vejledning: I de tilfælde, hvor FADL har betalt udgiften i form af direkte refusion af billet eller anden form for transportudgift, kan du ikke godkendes fradrag. I de tilfælde, hvor refusionen af billetten er tillagt den skattepligtige indkomst, kan du få et fradrag.

Hvornår i studieforløbet kan man begynde at få FADL vagter og andet studierelateret job?

Du kan tage et SPV (sygeplejevikar) kursus allerede på 1. semester og dermed også tage vagter hen mod slutningen af 1. semester.

… men du kan også uden noget kursus og FADL få et mindst lige så godt job som vikar for social og sundhedshjælpere (evt. assistenter) så det kan du såmænd ikke bruge til så meget

Så kan man så tænke lidt over hvilket job, der er meste studie relevant. Tag med i betragtningen at ret hurtigt kan blive ventilatør og derved overvåge intensivpatienter. Men det er selvfølgelig også en kvalitet i sig selv at kunne tøre røv på tid. Undervurder ikke studierelevansen af et FADL-job - ud over alle de andre medlemsfordele man får i FADL.

Fordelen ved at tage et job på plejehjem eller i hjemmeplejen er netop at man kan gøre det INDEN man kan smykke sig med den flotte titel “stud.med.” :wink:
Nu har jeg prøvet begge dele, og den helt store fordel ved FADL-vagter (udover lønnen) er muligheden for avancement.
SPV, diverse fasthold, VT, DIA, CARD, etc.

Synes man kan lære meget (blandt andet ydmyghed og patientkontakt) af at tjene sine penge ved at “tørre røv”…

Du har ret idet med avancen, men nu spurgte Bovbjerg om hvor hurtigt man kunne blive FADL vagt, alas røv-tørrer først

og hvis man skal være det vil det i langt de fleste tilfælde værre federe at undgå et 80-timers kursus med 4 examner under studiet, undgå de uflexible arbejdstider fadl arbejder med, undgå den FADL-regel der fratager en at arbejde andre steder uden for FADL’s vagtbureau og vigtigst af alt undgå at kaste en fandens masse penge væk for at få et abonnement hos FADL

desuden er lønnen mindst lige så god som den FADL tilbyder, det er en gang mundlort at de sikrer suværen bedre løn end almindelig vikarjob, man kan måske tjene et par kroner mere om dagen, men det udlignes så igen om aftenen osv…

andre fordele ved FADL? tja ved vi har haft diskussionen før men for mit vedkommende er den eneste anden fordel ved FADL medlemsskab gratis kuglepenne og rabat på bøger der i forvejen er alt for dyre i bogladen…

Øh … reglerne siger vist kun at du ikke må tage arbejde der er dækket af overenskomsten til en timeløn der er lavere … altså som det er i en hver anden fagforening.

Den med andre fordele er en gammel debat, som vi godt kan genoplive for min skyld … men for at gøre det kort - hvad med foreningsapparatet der bakker dig op hvis det går galt på FADLvagt/lægevikariat, lønforhandlingerne varetaget af frivillige/ansatte i FADL for både FADLvagter og folk i vikariat (tillæg etc.), kurser, forsikringsordningen, bank, lægemiddelkatalog/fortegnelser og sidst men ikke midst hele det politiske arbejde.

ja det er en gammel diskussion, som vi da ikke behøver tage op igen, men jeg må bare sige at jeg, sidst vi havde den, absolut ikke blev overbevist om alle FADL tilhængernes argumenter (omend nogle af dem var gode)

så sådan set bare en god lejlighed til at give udtryk for mine meninger med hensyn til FADL og deres SPV-kursus, og som jeg gav udtryk for sidst vi havde diskussionen synes jeg den der liste du kommer med om hvad-fadl-kan-gøre-for-mig ikke rigtig kan bruges til noget

forsikringsordningen finder jeg ikke speciel fordelagtig, FADL-lønforhandlinger og ting der går galt på FADL vagter er selvsagt ikke nødvendigt hvis man ikke er med i FADL, bankforbindelser er mere eller mindre ikke noget problem for medicinstuderende, og lægemiddelkataloget bliver sgu betalt hjem mange gange for det urealistisk høje kontingent FADL opkræver

som jeg ser det er det eneste gode ved FADL muligheden for at få studierelevant arbejde sent i studiet, og det er grotesk at betale 1300kr om året fra 1. semester for at få lov til det

Det er korrekt, hvad Anzbo siger, at man er berettiget til fradrag, da VB (KBH) udbetaler transportgodtgørelsen som lønindkomst. Dette er grunden til at man kan få fradraget. Det er kun et fåtal som er opmærksom på fradraget og tror fejlagtigt ligesom Frost, at det ikke er muligt, da fadl betaler for transporten Desuden anede jeg ikke at fadl havde en skattevejledning, da det er fuldstændig umuligt at finde noget som helst på den hjemmeside. :wink:

Ok, jensemand og Antzbo er tydeligvis en smule uenige når det kommer til FADL. Personligt er jeg ikke så interesseret i de politiske perspektiver (endnu), men mere de praktiske sider af sagen.

F. eks. kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad man kan komme til at lave ved FADL vagter?

Jensemand, du snakkede noget om “skæve arbejdstider”… Er det sådan at man ikke kan følge med ordenligt på det øvrige studie hvis man tager FADL-vagter?

Og hvad med kvalifikationerne der skal til for at tage FADL-vagter? Koster kurset noget og hvor lang tid tager det?

Beklager (frold) hvis alle disse spørgsmål kan findes andetsteds på forumet, men jeg har ikke lige kunne finde dem…

Nu er jeg jo af gode grunde ikke selv FADL-vagt så jeg kan ikke besvare dine spørgsmål 100%

Når jeg siger uflexible arbejdstider med FADL vagterne, mener jeg at man vælger tidspunkter (ofte flere måneder fremme i tiden) hvor FADL må kontakte een med hensyn til et vikariat (som kan være hvor som helst i landet) og så er det selvfølgelig bedst at sidde hjemme og kukkelure de dage, HVIS nu FADL skulle ringe med en vagt, bevares, det er ikke sådan du bliver smidt ud eller noget hvis du siger nej tak til en vagt, selvom du har skrevet dig op som ledig i en periode, men det ses selvfølgelig helst at du er ledig på de tidspunkter du har skrevet dig op til

Uheldigvis kan jeg forstå at det bare er forholdvis sjældent at man bliver kontaktet i de perioder man er skrevet op som mulig FADL vagt, omvendt risikerer man at blive fuldstændig overrendt af vagter i en anden periode, der er for mig en uflexibel måde at gøre tingene

så er det lidt lettere at spankulere ind på et plejecenter og melde sig som afløser, fx i ferierne hvor man så kan vælge hvilke dage præcis man vil arbejde, og også om man foretrækker dag, nat eller aften, og hvis man kan vil have arbejde uden for ferierne er det ingen problem, så kan man også skrive sig op som afløser (gratis) og blive kontaktet når det skal være, uden alle de krav som stilles op fra FADL’s side

man kan ikke generalisere FADL-vagter idet ordet FADL-vagt går lige fra lægevikar til SPV-arbejde, men vælger man det indledende SPV-kursus med henblik på at arbejde som SPV-vagt, ja så skal man igennem et 80 timers kursus med 4 examner (sideløbende med medicinstudiet), for at få et arbejde som ikke er væsentligt anderledes fra et ikke-FADL relateret

er du medlem af FADL koster det 80-timers kursus ingening, og de giver dig på kurset alle de kvalifikationer du skal bruge (jeg ville så mene de gir lige lovlig mange kvalifikationer i forhold til arbejdet)

Anyways, før jeg blev medicinstuderende arbejdede jeg på et plejehjem i england et år (special plejehjem for stærkt demente) og et godt stykke tid i den danske hjemmepleje, og det var vel at mærke uden kvalifikationer (jeg fik først udannelse i england), det der er vigtigt som SPV vagt, kan man ikke lære igennem FADL-kurset (mener jeg), det er noget man lærer ved praktisk arbejde, derfor synes jeg FADL kurset er en gang fis, mange af dem der tog det i første omgang indrømmer selv ikke at kunne huske en pind fra det, og i regelen er praksis MEGET anderledes end teori…

bare min mening anyways

@ Jensemand: Oprindeligt spurgte Bovbjerg om hvornår han kan tage FADL-vagter, ikke om dine erfaringer som SOS ass. Det er ikke specielt interessant at læse om dine personlige antipatier i forhold til FADL.

@ Bovbjerg: Jeg kan fortælle lidt om mine egne erfaringer som FADL-vagt. På 1. semester havde jeg overstået SPV-kurset, og begyndte at tage mine første vagter. Jeg tog dels vagter på psykiatriske og almindelige (somatiske) hospitalsafdelinger, men flere gange var jeg ‘stand in’ på intesivafdelinger når de manglede ventilatører. Netop ventilatør arbejdet med patienter, der ofte har vejrtrækningsproblemer, fattede jeg interesse for og tog derfor ventilatør kurset på 3. semester (dvs ret tidligt på studiet). Siden har jeg så arbejdet på forskellige hold med både børn og voksne, og blandt andet oparbejdet kompetence til at administrere medicin.

Min holdning er at man lærer en masse som FADL-vagt (jeg har haft 3-4000 timer). Især på de mere specialiserede hold, men også som basal SPV’er. De skæve arbejdstider? Tjah det generer ikke mig at arbejde om aftenen / natten, og det har ikke hæmmet mig i mit studieforløb. Snarere tværtimod.

Jeg mener ikke kurserne koster noget, og den tid man bruger på det er set i bakspejlet godt givet ud. Held og lykke som FADL-vagt!

Oprindeligt handlede den her tråd ikke om Bovbjergs spørgsmål men om en skattefidus ved at arbejde på FADL

Bovbjerg valgte så at stille et andet spørgsmål som der blev svaret på, jeg tilføjede at de vagter man tager hos FADL kunne han såmænd allerede få før starten på hans studie

Om min antipati til FADL er interessant står ikke til dig at afgøre (jeg mener personligt din SYMpati for FADL på den måde du argumenterer for er ligeså fløjtende uinteressant) , jeg mente at hvis Bovbjerg var interesseret i FADL vagter, kunne han måske også være interesseret i noget jeg ser som et ligeså godt alternativ

Men fair nok du skriver om dine erfaringer som FADL-vagt så kan det måske være Bovbjerg selv kan træffe hans mening om FADL

til gengæld dybt ynkeligt at du afviser mit indlæg med argumentet om at jeg har antipati overfor FADL i stedet for at prøve på at afvise nogle af mine kritikpunkter, ikke en speciel køn måde at argumentere på

Jesus, kære Jens, du bliver ved ?

Det er efterhånden fesen ind, at du nærer en dyb uvilje mod FADL, og at du har arbejdet som SOS-assistent. Jamen, det er da helt fair…

Jeg kan på ingen måder respektere og nikke genkendende til dine meninger om FADL. Hvis du havde været en del af FADL og efterfølgende valgt at ditche det til fordel for dine SOS-vagter, havde du måske mere at bygge dine argumenter på…

MEN du har ikke taget FADL-vagter, og flere af dine anti-patier mod vagterne står for mig, som om, at de er grebet ud af den blå luft.

Den manglende fleksibilitet (som du snakker om) har jeg aldrig oplevet… Selvfølgelig kan der af og til være dage, hvor man ikke får tildelt vagt, men heldigvis hører det til sjældenhederne. Det der med at skrive sig op til vagter måneder ude i fremtiden, og så alligevel ikke få nogen, passer ingen steder (i hvert fald for Odenses vedkommende).

Jeg har taget SPV, VT og BVT-kurset og arbejder nu fast som BVT.

Indrømmet ja, SPV-timerne var mest noget der bare skulle overståes for mit vedkommende, så man kunne komme i gang med de mere spændende vagter på intensitv-afdelingerne. Der arbejder jeg nu, og jeg mener selv, at det giver mig en helt uvurderlig ballast til mit fremtidige virke som læge. Vagterne er spændende og man støder på mange klinisk interessante sygdomme, som jeg har svært ved at forestille mig, at du møder på dine SOS-vagter.

Bovbjerg: gør dig selv den tjeneste at melde dig ind i FADL med det samme og hurtigst muligt komme i gang med at tage SPV-vagter. Du vil ikke fortryde det, og det vil helt sikkert gøre dig til en bedre læge, da du får patient-kontakten ind under huden lynhurtigt. Herefter får du hurtigt mulighed for at avancere til de til tider MEGET spændende VT og BVT-vagter.

Endnu en gang, Jens, jeg kan ikke understrege nok, hvor meget jeg er uenig med dine synspunkter. Du er ikke medlem af FADL, så du taler om ting, som du ikke selv har oplevet og nærmest ikke selv har forstand på. Det der med “at have hørt noget fra nogen”, det holder simpelthen ikke…

Du er åbenbart en erfaren SOS-assistent, og det er også et godt udgangspunkt at have. Du er sikkert blevet mere fæces-kyndig end jeg er, og nogensinde bliver… Men omvendt skal vi vel begge være læger senere hen, og der mener jeg helt bestemt, at FADL-vagterne har givet mig langt mere end du på nogen måde kan skrabe sammen til dig på et plejecenter… Både personligt, klinisk, lønmæssigt og sammenarbejdsmæssigt…

Rasmus

@ Jensemand: Lige en sidste gang for Prins Knud;

  1. Trådens udgangspunkt var skattefradrag ved transport ifm FADL arbejde. Jeg må skuffe dig og meddele, at der desværre ikke er tale om noget så spændende som en skattefidus. Første indlæg var blot et eksempel på beregning af et skattefradrag for lønmodtagerudgifter (i dette tilfælde transport til/fra arbejde).

  2. Noget af det du skriver er decideret usandt. Fx vedrørende opskrivningssystemet. Jeg gider ikke engang gå kødet på dine ‘kritikpunkter’, da det formentligt er andenhånds information fra bekendte og fredagsbaren. Jeg forstår grundlæggende ikke, hvorfor du som erklæret non-FADLmedlem gider bruge din søndag på at fortælle andre om hvordan FADL fungerer?

  3. Grunden til at jeg forsvarer FADL her (og i andre tråde) er ikke at jeg er jublende tilhænger af alt hvad FADL står for, men derimod at jeg mener vi er bedre stillet med FADL end uden. FADL er et fællesskab (tro det eller lad være) og gennem det fællesskab opnår vi fordele som dem der står udenfor går glip af (vagttyper, løn osv).

  4. Hvis du ønsker at diskutere FADL generelt kan du jo genoplive en af de gamle tråde, men jeg har ikke så meget mere at tilføje, så det bliver formentligt uden mig.

Første rettelse: Trykkede lidt for tidligt på send.
Anden rettelse:

[quote=“jensemand”:17hrxnp7]
@MG --> er dit 2. (konstruktive) svar en fejl, eller bare en demonstration på dine retoriske evner generelt ?[/quote]

Ho ho