Er alt forskningserfaring relevant?

Hej folkens.
Jeg vil høre jeres tanker om hvorvidt det giver mening at fortsætte med at forske i et emnefelt, hvis man har en ide om at man ikke ønsker et speciale inden for dette emnefelt alligevel?
Kan selve erfaringen i sig selv gøre én mere attraktiv på en anden afdeling eller et andet forsknings-hold?
Jeg er startet tidlig med frivillig forskning inden for det emne jeg troede jeg ville ende i, men jeg er i dag mere usikker på hvad det ender med, da der jo er så mange spændende specialer. :wink:
Hvad tænker i? :slight_smile:

1 Synes om

Jeg har desværre ikke et svar på dit spørgsmål, men hvordan har du kunne arrangere at forske frivilligt? Det vil jeg nemlig meget gerne, men jeg ved ikke hvem jeg skal henvende mig til, for at arrangerer sådan et forskningsophold frivilligt :blush:

For mit vedkommende var der i en time en underviser der gav udtryk for at de gerne ville have unge frivillige ind, og det var tilfældigvis i det emne jeg ønskede - så jeg gik op og talte med underviseren og fik en mail på hendes forskningsleder. :slight_smile:
Jeg tænker du kan forsøge og kontakte nogle forskningsledere på dit universitet, de er som regel super flinke og jeg er ikke i tvivl om at du så nok skal ramme ind i nogle der gerne vil have dig. :wink:

Du kan nok finde kontaktoplysninger på jeres universitets hjemmeside under diverse forskningsgrupper.

1 Synes om

Hejsa
Ved ikke selv hvor meget erfaring betyder - også selvom man ikke “rigtig” er interesseret - men tænker, at noget erfaring er bedre end ingen erfaring.
Så, så længe det ikke er en udgift for dig at gøre det, vil jeg klart anbefale at fortsætte. :slight_smile:

Ift. ansættelser (intro/HU), så er det navn på artikler der tæller i bedømmelsen af ansøgerens forskningserfaring/Akademiker-rollen. Om det er indenfor et andet speciale, er slet ikke afgørende, hvad jeg ved. Når det er sagt, er det kun et plus, hvis man ender med at have erfaring indenfor området.

Men alt skal ikke handle om intro/HU, og jeg vil bestemt mene din erfaring gør dig attraktiv i andre kredse. At kende til forskningsmiljøet, programmer, metoder osv. det hele er velset. Jeg er slev startet som forskningsmedhjælper og har siden erhvervet mig job andetsteds - som forskningsassistent - samt vejledere til forskningsår (fingers crossed :sweat_smile:). Disse personer er fra forskellige kredse, men jeg ved fra begge, at min erfaring vægtede højt. Om ikke andet viser du at have engagement og interesse i miljøet, ved at have forsket.

Jeg vil som JamenAnki også råde dig til at fortsætte, såfremt du selvfølgelig finder det spændende :slightly_smiling_face:

2 Synes om

Må jeg spørge hvordan du fik job som forskningsmedhjælper? Som du kan se spurgte jeg også LAPerdersen og jeg vil rigtig gerne høre fra forskellige om mulighederne for og hvordan studerende skaffer forskningsrelevant ophold enten frivilligt eller lønnet. Jeg er stadig på bacheloren og faktisk forholdsvis ny på studiet, men jeg vil super gerne lave noget forskningsrelevant :blush:

Da gammelnok her var studerende, så var der jævnligt opslag i studenterbladende(MOK, SundogHed og Acuta) - men de tider er måske forbi?

2 Synes om

Som Frold nævner er studenterblade et godt sted at søge. Ellers bliver der jævnligt lavet opslag af studenterforeninger som PUFF (KU) og SMS (AU). Gætter på lignende eksisterer på SDU og AAU.

Og som LAPedersen, kender jeg selv flere der har benyttet sig af forelæsere. Man kan altid spørge eller sende dem en mail. De er ofte gode til at viderestille…

Som svar på dit spørgsmål var min stilling slået op på FB, så jeg søgte helt traditionelt med CV og motivationsbrev, og blev kaldt til samtale. Når du søger uopfordret, skal du nok også satse på at det er på frivillig basis - men det virker du åben for :slight_smile:
Mht. “egen” forskning var det ifm. et klinikophold: Jeg tog blot en uformel snak med en af afdelingens læger/professorer. Efter et par dage blev jeg trukket til side og bedt om at sende en mail. Min situation er lidt atypisk, eftersom forskningsgruppen er tilknyttet KU og jeg AU. Det gør det formelle lettere udfordrende - ifm. forskningsår.

Er selv først ved at afslutte bacheloren nu, og min forskningsgruppe og jeg er også enige om, at jeg er “tidlig på den”. Men det fint at være ude i god tid, og sommetider handler det også om tilfældigheder.
Held og lykke med det. Spørg løs, hvis der er andet :slight_smile:

2 Synes om

Mange tak for indput, godt at høre at det trods alt også kan bruges til noget inden for andre felter! Det er jo næsten umuligt at vide hvad man vil før man er langt på studiet, og jeg er også “kun” ved at færdiggøre bachelor. :smiley:
Og held og lykke med at finde noget Clara123 - og hvem der nu ellers leder. :wink:

1 Synes om