[size=4]Hvad mener de studerende om deres eksamener?[/size]
Er de for svære/for store/ (for nemme??!)
MSR afholdt en hel mødedag i starten af dette semester, hvor vi diskuterede eksamensformer (tjek http://mok.info/www_udgiv/aarg_39/mok06.pdf side 11) og her talte vi bl.a. om:
1. semester: Ja/Nej del i Basal Humanbiologi skulle laves om til en “ægte” Multiple Choice eksamen
3. semester: Skulle man forsøge sig med en OSKE?
8. semester: Der bør kigges på, hvorfor eksamen fungerer så dårligt i forhold til 6. semester som fungerer fint
10. semester: Retsmedicin eksamen tester ikke indholdet i kurset, og man kunne overveje indførsel af en 48 timers opgave?
11. semester: Man kunne overveje at lave patientbaserede eksamener…
12. semester: En fælles OSKE i Gyn/Obs og Pædiatri er foreslået
Til dem, der ikke har været på 9. semester endnu, så er en OSKE en Objektiv, Struktureret, Klinisk Evaluering, hvilket i praksis betyder, at man tester nogle helt standardiserede procedurer såsom at lægge et kateter på et fantom, at kigge på et røngten billede eller at palpere mamma. Der er kun en tjekliste til den form for eksamener, for enten lægger man det kateter, eller også gør man ikke (heraf objektivt!)
Multiple Choice Eksamener er skriftlige tests, hvor man stilles et spørgsmål og præsenteres så for flere svar. Her kan flere af svarene være rigtige eller forkerte. Eksamensformen er stærk, fordi den i forhold til Ja/Nej eksamen ikke bare tester, at den studerende kan udelukke noget forkert (som i Nej), men også kan angive det rigtige (skal både udelukke forkert og afkrydse korrekt).
[size=3]MSR ønsker at arbejde med eksamensformerne, hvor de ikke dur- eller simpelt hen ikke tester det, de skal. Hvor mener du, der er problemer?[/size]