B3, søger inspiration til læseplan

Hej fellows SDU’er!

Jeg skal til B3 eksamen her i slutningen af marts. Derfor tænkte jeg, om der mon er nogen der har lyst til at dele et eksempel af deres (eksamens)læseplan?
Jeg er desværre uden studiegruppe, og derfor kunne jeg godt tænke mig lidt inspiration til hvordan tidligere studerende har grebet det an.
Jeg er desværre ikke en af dem, hvor det falder nemt til med kemi, så alle gode råd modtages med kyshånd, det kunne jo være, det netop var den inspiration der gjorde, at tiøren faldt <3

På forhånd tak!

Dbh,
A :crystal_ball:

Vi fik at vide fra instruktor:
1: F1-7 er vigtige ift. fundamental forståelse af B3
2: Mængdeberegnng er stort set de samme hver gang, så brug de gamle eksamenssæt til at forstå denne evt. de første bio-opg.
3: Det centrale dogme: Emil Holms slide (Bio-besvarelserne) er gode
Metabolisme: Lær, glykolysen, Kreb’s cyklus udenad. Mht. oxidativ fosforylering og betaoxidation får vi at vide hvad vi skal lære udenad når det kommer.

Jeg pers.:

  • Lært funktionelle grupper, aminosyrer, glykolysen udenad. Skal til at lære Krebs, oxidativ fos. og betaoxidationen udenad også.
  • Mængdeberegning har jeg lavet en opskrift - Dette taget fra de første bio-opg.
  • Forståelse af B3: Brugt slids’ne kombinereret med Ninja nerd på YT ift. koncepter, jeg ikke forstår. Generelt synes jeg at slidsne fra forelæsningerne er gode.
  • Lavet bio-opg så godt jeg kunne. Derefter har jeg enten deltaget i holdtimerne eller kigget på svarresultaterne, hvis jeg ikke har været til holdtimerne.
  • B3 handler meget om generel forståelse af koncepter, så det er med at få en god fundamental forståelse for kemien, biokeminen etc.

Held og lykke.

1 Synes om

Tusind tak for din rigtig fine opstilling og de gode råd! Dem jeg vil bruge de sidste 3 uger inden eksamen! Du er en gutter-M/K <3