At pendle fra KBH til Odense/standby

Hej
Det er sådan, at jeg heldigvis har fået tilbudt en standbyplads på SDU :blush:
Jeg bekymrer mig over, om det er svært at følge med og deltage socialt, hvis man pendler? Jeg tænker specifikt mht. det sociale lige efter skole og på senere tidspunkter.
Hvad er jeres oplevelser af at pendle generelt?
Hvor længe gik der før i fik tilbudt en studieplads?

Tak på forhånd :slight_smile:

Hej,

Dette spørgsmål har oppe på siden mange gange, og du kan derfor læse en del om det i tidligere tråde.
Jeg har tidligere (Så sent som i går :blush:) svaret følgende:

Først og fremmest stort tillykke med optagelsen på SDU og på medicinstudiet :+1: I kan roligt glæde jer! Studiet er spændende og man lærer utroligt mange ting hele tiden. I skal også glæde jer til studiestartstiden, der for de fleste er ganske vidunderlig :smiley:
Jeg boede selv i Aarhus før jeg blev optaget i Odense hvorefter jeg flyttede hertil med min kæreste. Odense er en dejlig by med masser af liv og mange kulturelle tilbud. Byen er hyggelig, og den er relativt hurtig at lære at kende pga. størrelsen. Det er ikke en storby som København, og jeg kunne også mærke at byen er mindre end Aarhus da jeg kom hertil, men det er ikke noget der generer mig.
Studieopbygning på SDU er som I sikkert allerede ved ret anderledes end både KU, AU og AAU. Her består et semester af 2 moduler hvilket også betyder at der er noget nær dobbelt så mange eksaminer som på de andre universiteter (i hvert fald er de der dobbelt så ofte). Modulopbygningen giver god mening og man lærer således typisk både anatomi, fysiologi, biokemi og evt. farmakologi omkring afgrænsede dele af kroppen på én gang, fx. nyrerne. Den måde at dele det op giver for mig super god mening og jeg har været rigtig glad for det. Bagsiden af medaljen er, at man har eksamen relativt ofte, og de fleste af eksaminerne er ret krævende.
Studiemiljøet på SDU er rigtig godt. Der er et godt sammenhold blandt de medicinstuderende, og selvom årgangene selvfølgelig er forskellige synes jeg generelt at jeg hører at årgangene er velfungerende. De fleste har en mentalitet om at vi skal hjælpe hinanden så godt vi kan og at der skal være plads til alle så længe folk opfører sig pænt - og det gør folk :hugs:

Det korte svar er, at det sagtens kan lade sig gøre at pendle København - Odense. Der er flere fra SDU der pendler frem og tilbage mellem København og Odense (pendlere Aarhus - Odense er der ikke ligeså mange af), og de fleste klarer det rigtig fint. Flere af pendlerne oplever over tid at flytte permanent til Odense fordi pendleriet alligevel bliver for surt, men det er jo helt individuelt og det afhænger jo i høj grad også af hvad der “binder” én i Aarhus/København.
På studiet er der generelt meget lidt obligatorisk undervisning, men det skal dog siges at der generelt er meget undervisning. Pendlerne kommer sjældent til det hele, men udvælger det de gerne vil høre om og bliver væk fra andet. Igen er det individuelt om man får meget med fra forelæsningerne/holdtimerne eller om man lærer mere ved selv at sidde med tingene.
I starten af studiet (modul 1) der er nogle ting der er obligatoriske så der skal du regne med at tage frem og tilbage en del. Sidenhen er der ikke meget obligatorisk undervisning, men som sagt stadig meget undervisning som du sikkert gerne vil til.
Sidst skal et nævnes at man socialt næppe integreres helt på samme måde når man pendler. For mange er starten på et nyt studie også starten på en ny by og i den forbindelse dannes der mange (gode) venskaber.

Dbh.
KmK

2 Likes
1 Like