Afslag på medicin

Kære Studmed-venner :slight_smile:
Langt (og lidt rodet) indlæg forude. Men det illustrerer meget godt, hvordan jeg har det lige nu.

Jeg kom desværre ikke ind på medicin i år, og efter at have rejst mig, er jeg nu ved at lægge en slagplan for næste år. Det er her I kommer ind i billedet :wink:

Jeg har surfet lidt her på sitet, mange gode indlæg, men jeg tillader mig nu alligevel, at starte et nyt indlæg. Sagen er, at jeg meget gerne vil studere på SDU eller KU, grundet familiemæssige omstændigheder. Yderligere, er mit fagsnit ikke tilstrækkeligt - overvejer selvfølgelig at supplere, men da jeg har en anden videregående uddannelse vil det være som selvstuderende. Her må I gerne byde ind, hvordan har det været for jer at studere på egen hånd i et fag, som I måske har taget for maaange år siden? Var der noget materiale tilgængeligt fx matematikogaver mv.? alle erfaringer og overvejelser modtages :slight_smile: Det er specifikt Mat A, Kemi B og engelsk B.

Nå, videre til unitesten, som SDU udelukkende optog på i år. Av, den var svær. Det var særligt kritisk tænkning, jeg faldt på. Hvad har I andre gjort for at fokusere på, at forbedre jer her?
Derudover skal det siges, at jeg var nybagt mor, sov dårligt/slet ikke om natten pga. baby og min ændrede livssituation var overvældende. Dårlig timing, og jeg fik kun sølle 48 point, dog uden forberedelse. Men, jeg tror/håber på, at mine forudsætninger er væsentlig bedre næste år, nu kender jeg ligesom til unitesten. Dertil har jeg anskaffet mig GMAT bøgerne (som jeg kan læse mig til, at flere har forsøgt sig med) - hvordan synes I andre, GMAT opgaverne fungerer? Min oplevelse er at de er sværere sammenlignet med unitesten. Dels fordi, jeg skal slå mange ord op, og selve spørgsmålet er formuleret anderledes end unitesten. Del gerne alle jeres erfaringer med mig (og andre!). Jeg klør’ på og vil naturligvis ikke lade mig slå ud af, at jeg ikke kom gennem nåleøjet i “første hug”, men et spark i den rigtige retning, er værdsat lige nu.

Slutteligt, hvad motiverer dig/jer til medicinstudiet og efterfølgende lægejob? Altså udover, at I gerne vil hjælpe andre mennesker og interessen for menneskroppen, sygdomme og lægemidler. For det kan man jo i mange andre brancher/fag, og hvorfor ikke sygepleje fremfor medicin?
Her kan jeg jo selv lægge ud: Som læge, forventer jeg at blive i stand til at kunne forebygge, diagnosticere og behandle sygdomme (det kan du fx ikke på samme måde som fx farmaceut og sygepejerske) med anvendelse af den nyeste viden og de teknologiske fremskridt (mega sejt og fascinerende, hvad vi kan i dag med fx MR-scannere), hvorfor medicin er en livslang uddannelse, og medfører en forpligtelse til at holde sin viden ved lige, hvilket tiltaler mig og passer perfekt til mit temperament. Der er uendelig mange muligheder, men jeg drømmer om at blive endokrinolog. Medicinuddannelsen er det første skridt i denne retning.

Har vi nogen ide om SDU har MMI næste år? I så fald hører jeg også gerne fra andre, der har prøvet MMI :slight_smile:

Kære @Kathrine_90

Jeg kan desværre ikke give dig konkrete svar på optagelsesprøve på SDU.
Jeg kan bidrage med ‘et par’ ting:

  • jeg tog supplerende GSK kurser i alle 5 adgangsgivende fag forfra til det krævede niveau 15 år efter jeg startede i gymnasiet i et andet land og på et andet sprog. Det gik fint, du skal blot bruge det pensummateriale de forskellige undervisere anbefaler.
  • du spørger til motivation og har selv forfattet en fin standard besvarelse, hvis nogen nu tilfældigvis spørger (eller skal skrives i en ansøgning). Men den er, undskyld min ærlighed, ganske enkelt upersonlig og dermed kedelig. Så find andre ord der viser netop dig og din passion. Det er en af de sværeste opgaver.
  • Hvis du vil strømline dine forventninger til lægefaget, så kig på de 7 lægeroller. De beskriver fint en dansk læge anno 2021 og det er hvad der forventes du arbejder med NÅR du bliver læge.
    Men det du skal i første ombæring overbevise en evt. spørger er: hvorfor vil du være medicinstuderende og hvad du kan bidrage med til dit studiemiljø. Så tænk over det.
  • et sidste råd handler om et emne som jeg selv kæmper med, men du vinder rigtig meget ved at være dig bevidst og arbejde på:
    skriv kort, struktureret, uden for mange bisætninger. Læger har sjældent tid til lange historier.
    Det vil komme dig til gavn i alt hvad du foretager dig af kommunikation i sundhedsvæsenet fremover. Men det er virkelig en svær opgave.

Pøj pøj med det hele, håber du opnår dine drømme
kh
Mignon

1 Synes om

Kære Kathrine

Træls at det ikke lykkedes i første hug for dig. Men godt at du er kommet dig over faldet og rejser dig igen. Det tog også mig et tredje forsøg at blive optaget. Så hvis det er medicin du vil, så skal du bare kæmpe videre og forsøge igen👍Jeg stod lidt i samme situation med barn og ny i rollen som forælder og skulle tage uniTEST. Jeg fik dog overtalt min kæreste til at tage ud af huset og overnatte et andet sted med vores barn så jeg kunne være frisk og udhvilet til testdagen. Måske kan du gøre det samme?
Dertil, tog jeg “mentalt fri” nogle måneder op til testen. Jeg forberedte mig ikke i den periode. Jeg gav min hjerne fri og undgik at være udbrændt til testdagen.

Hvad var dine scores i de forskellige kategorier? Jeg tror at du kan forberede dig bedst ved den kvantitative del, @jonis var lykkedes ret godt med den del.

Kritisk tænkning er en svær størrelse. Jeg tog også nogle af rådene her fra siden om at læse nogle specifikke bøger omhandlede kritisk tænkning. “Critical Thinking Skills For Dummies” af Martin Cohen og “Thinking fast and slow” af Daniel Kahneman.
Ellers har Khan Academy nogle opgaver omkring kritisk tænkning på deres hjemmeside du kan forsøge dig med.

Håber at det kunne bruges.

Mvh Nicolai

1 Synes om

Hej Katrine

Jeg var selvstuderende i Kemi B, og her brugte jeg youtube kanalen “gymnasiekemi B”.
Til matematik A kan jeg varmt anbefale Jim McLean, også på youtube, hvor han har været så venlig at optage sin undervisning under nedlukningen.

Som nogle af de andre også nævnte; når du spørger ind til motivation, især i forbindelse med en ansøgning, er det vigtigt at fremhæve din motivation for at studere.
Alle vil -udadtil- være læger af de samme årsager, men vejen dertil er lang og hård. Derfor er det vigtigt at fremhæve, understrege, markere etc. din motivation for at studere, og ikke mindst din studiedisciplin.

1 Synes om